Voorkomen

Hoe het vocht in muren te voorkomen?

Natte muren voorkomen is niet moeilijk als je weet hoe. Begin met het identificeren van de plaatsen waar zich waarschijnlijk vocht zal ophopen. Volg de onderstaande tips voor het schoon en droog houden van deze gebieden – en smeer het vochtprobleem in de knop.

1. Ventileer uw huis goed

Het belangrijkste dat u kunt doen, is uw huis ventileren om het voor een groot deel vochtvrij te houden. Wist je dat zelfs eenvoudige menselijke activiteiten zoals ademen, baden, koken, drogen in de droger, enz. Een vorming van vocht in muren kunnen veroorzaken?

huis goed

Het feit is dat al dat water ergens naartoe moet. Als het niet uit uw huis kan komen, wordt het samengevoegd.
We vragen je niet om je gewoontes volledig te veranderen en je levensstijl aan te passen, maar je kunt natuurlijk je huis ventileren om de vochtigheid te verwijderen. Vooral uw keuken en badkamers.
Zorg ervoor dat deze ventilatieopeningen direct naar buiten gaan, en niet naar uw zolder, waar het vocht grotere problemen zal veroorzaken. Houd er rekening mee dat een ventilatie alleen werkt wanneer deze is ingeschakeld. Er zijn verschillende ventilatieopeningen op de markt beschikbaar, sommige zelfs met timers of vochtsensoren om lang genoeg te werken om al het overtollige vocht uit de kamer te verwijderen.

2. Verbeter uw isolatie

Een praktische manier om overtollig vocht te voorkomen, is door dubbele beglazing te installeren met twee lagen glas. Dit zal de isolatie aanzienlijk verbeteren en het warmteverlies helpen verminderen. Als u nieuwe dubbele beglazing krijgt, sta dan op druppelroosters en houd ze open. Deze ventilatieopeningen boven aan de ramen bieden de vochtige lucht een kans om te ontsnappen. U kunt ze altijd afsluiten voor uw gemak.

3. Installeer uitlaatventilatoren

Installeer een afzuigventilator in de badkamer en vergeet niet deze in te schakelen wanneer u een stoomdouche neemt. Dit zorgt voor droge lucht en voorkomt dat overmatig vocht zich ophoopt op de muren. Als je badkamer een tegelvloer heeft, overweeg dan ook om altijd een oogje open te houden voor grout.
Tegenwoordig zijn er vele soorten commerciële kroonluchters beschikbaar tegen betaalbare prijzen. Deze ventilatoren trekken alle droge lucht in huis aan – waardoor de luchtvochtigheid effectief wordt verlaagd.

4. Ontvang een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger zuigt al het vocht in de kamer op en voorkomt vocht en schimmelvorming. Als u een draagbare hebt, kunt u de machine van kamer naar kamer verplaatsen (ongeveer 24-36 uur in elke kamer) wanneer u de behoefte voelt.

behoefte voelt

Een kleine ontvochtiger past in kasten, caravans, schuren, vensterbanken en lofts.
Als u een luchtbevochtiger voor de wintermaanden gebruikt, zorg er dan voor dat er geen afgesloten ruimtes zijn waar de luchtvochtigheid hoog is.

5. Gebruik dampvertragers

Dampvertragers zijn een goede manier om de diffusie van vocht door muren, vloeren en plafonds te verminderen.

6. Houd controle over schimmelgroei

Vaker wel dan niet, verzamelt condensatie en dus schimmel zich in bepaalde delen van uw huis. Dit kunnen achter grote meubels, kamerhoeken, onder het raam, op het frame / dorpel of in kasten en kasten zijn.
Controleer op schimmel en verwijder het door het af te vegen met een vochtige doek of met een spuitbus. Afgezwakt bleekwater werkt ook geweldig. U kunt andere producten controleren bij uw plaatselijke ijzerhandel of supermarkt.
Het verwijderen van vocht en schimmel is belangrijk, omdat vochtige muren uw bezittingen en gezondheid kunnen beïnvloeden.