binnengaat

4 manieren waarop vocht een geventileerde kruipruimte binnengaat

1. Sanitair lekken

Het eerste waar je aan zou denken als we het hebben over water dat in een ruimte komt, is dat een deel van je huis een soort lek is. Veel leidingen, zowel toevoerleidingen als afvoerleidingen, lopen door kruipruimtes en lekken af ​​en toe. Omdat kruipruimtes niet vaak worden bezocht, kunnen die lekken lang duren voordat ze worden ontdekt. Dit is vooral het geval wanneer een pijp op vuil of grind lekt in plaats van op plastic. Op een keer ontdekten we een leidinglek in een kruipruimte nadat we het hadden ingekapseld. Hoeveel jaar was het daar voordat we langs kwamen? Wie weet!

2. Bodem

Bodem

Een andere grote bron van vocht in kruipruimte is onbedekte grond. De onderstaande foto toont onze Georgia rode kleigrond in een kruipruimte. Het lichtere gedeelte was onbedekt en zag er droog uit. Je denkt misschien dat het niet veel vocht in de kruipruimtelucht doet, omdat het er zo droog uitziet. Maar je zou het verkeerd hebben.
Het goede nieuws is dat de meeste nieuwe huizen dampschermen op de grond neerzetten, waardoor veel vocht uit de grond wordt geëlimineerd.

3. Funderingsmuren

Vocht kan ook uit de grond buiten het huis komen door te migreren door de funderingsmuren. Geventileerde kruipruimtes krijgen zelden enige vorm van vochtbestendige of omtreksafvoeren aan de buitenkant. Hierdoor kan natte grond buiten de kruipruimte erdoorheen komen, zoals u hieronder ziet.
De kruipruimte op de onderstaande foto had veel van dit vocht. De achtertuin liep schuin af in de richting van het huis en oefende veel hydrostatische druk uit op de kale betonnen blokwand. Je kunt zien hoe goed dat werkte.

4. Ventilatieopeningen in kruipruimtewanden

 
Ten slotte hebben we de ventilatieopeningen in de kruipruimtewanden als een bron van vocht. Ja het is waar. Het idee achter die ventilatieopeningen was om de kruipruimte uit te drogen, maar ze doen eigenlijk het tegenovergestelde, althans in de zomer.

Wanneer buitenlucht door die openingen van de kruipruimte komt, verhoogt dit feitelijk de relatieve vochtigheid in de kruipruimte. Het is waar!

Hoe een droge kruipruimte te hebben

Als je een kruipruimte hebt en wilt dat deze lekker droog is, is inkapseling de juiste keuze. (Ik ben geen aannemer meer en Energy Vanguard doet dit niet, maar veel aannemers voor thuisprestaties wel.) Je bedekt de grond, de funderingsmuren en de ventilatieopeningen om te voorkomen dat die drie bronnen je kruipen nat maken ruimte. Dan moet u misschien ook iets doen aan de kruipruimtelucht.
Nadat je het hebt ingekapseld, heb je een kruipruimte die mooi, droog is en, als het goed wordt gedaan, zou je binnenluchtkwaliteit moeten verbeteren.