Vochtbestrijding Antwerpen

magix dev

100% garantie bij vocht oplossen in huis.

Oplossingen voor vochtbeheersing en waterdichting

Oplossingen omvatten een juiste afstemming van materiaal op de toepassing, inclusief het specificeren van traditionele producten zoals: Meer informatie op www.vochtbestrijding-antwerpen.be

coatings & membranen

Stijf
elastomeer
Thermohardende polymeerplaten
Gevulkaniseerde rubberplaten
Composiet systemen

gezamenlijke zeehonden

Drukstabiele waterstops
Waterdichtingskit
Last ondersteunende klieren
Expansievoegen

Injectievoering

epoxy
Structurele urethaan
Hydrofobe urethanen
Hydrofiele urethanen
polyacrylaat
bentoniet

water beheersing

Aangepast waterbeheer en afvoersystemen om vocht op te vangen en weg te leiden van de structuur.

Op zoek naar een prijs? Ontvang een gratis, vrijblijvende schatting.

Vochtbeheersing & structurele reparaties Structurele reparaties

Onze afdichtingsdiensten, drainage- en carterpompsystemen, matrijssaneringstechnieken en scheurreparaties zijn ontworpen om de veelvoorkomende symptomen van een beschadigde fundering te voorkomen, zoals vochtige, natte en ondergelopen kruipruimtes.

Magix Dev is hier om deskundig advies te geven en het vocht in uw kelder effectief te voorkomen en te herstellen.

onze projecten

Kruipruimte waterdichting
kelder waterdichting
Kruipruimte inkapseling

Vraag een gratis consult aan

06-43498594

Bel vandaag nog voor een GRATIS consult !!

Laatste updates

Hoe vochtigheid de ideale houtvocht beïnvloedt

Hout vocht

Hout is een hygroscopisch materiaal dat constant vocht absorbeert en afgeeft tot het een evenwichtsvochtgehalte heeft met zijn omgeving. Kortom, hoe meer vocht er in de lucht aanwezig is, des te meer vocht zullen houten bouwmaterialen, zoals vloeren, absorberen. Dit heeft een direct effect op hoeveel houten vloeren na installatie uitzetten. Als hout water absorbeert, zet het uit over de korrel, waardoor het kan opzwellen, kromtrekken en knikken.
In omgevingen met minder luchtvochtigheid kan hout daarentegen vocht verliezen. Hier krimpt het hout over de korrel, waardoor het hout kan kromtrekken en barsten.

Voor alle doeleinden is het ideale vochtgehalte van vloerhout het vochtgehalte waarbij het hout in evenwicht komt met de installatieomgeving. Bij dit evenwichtsvochtgehalte (EMC) stopt hout met het absorberen of afstoten van vocht, wat enkele van de fysieke problemen voorkomt die zich kunnen voordoen in houten vloeren.

Temperatuur en ideale vochtigheid voor hout


De temperatuur van de installatieomgeving kan niet alleen de snelheid van vochtabsorptie / uitputting voor hout beïnvloeden, het kan ook de relatieve luchtvochtigheid beïnvloeden (RV-waarden worden uitgedrukt als een percentage van hoeveel vocht in de lucht is in vergelijking met hoeveel het zou op die temperatuur kunnen houden).
Kortom, omdat de lucht in een gebied warmer wordt, kan deze meer vocht vasthouden voordat het water condenseert. Naarmate de lucht kouder wordt, daalt de hoeveelheid vocht die nodig is om de lucht te verzadigen. Dus als u twee kamers hebt met dezelfde totale hoeveelheid water in de lucht, maar bij verschillende temperaturen, zou de warmere kamer een lagere RV-waarde hebben dan de koelere kamer.
Hierdoor kan de temperatuur invloed hebben op het ideale vochtgehalte van vloermaterialen.

Zorgen voor houten vloeren op zijn ideale vochtgehalte

ideale vochtgehalte
Voordat u ervoor kunt zorgen dat uw houten vloer een ideaal vochtgehalte heeft, is het belangrijk om de relatieve vochtigheid van de installatieplaats te controleren en die te vergelijken met de% MC van uw houtmaterialen. Hier kan het gebruik van een thermo-hygrometer om temperatuur en vochtigheid te controleren van onschatbare waarde zijn.
Hoe weet u of uw vloer het ideale vochtgehalte heeft voor hout op uw installatieplaats? Door een vochtmeter te gebruiken voor houten vloeren! Houten vloermeters kunnen worden gebruikt om het vochtgehalte van hout snel te meten en zijn er in twee varianten:
1. Pin-meters gebruiken het principe van elektrische weerstand om vocht te meten. Door een stroom door het hout tussen de pennen van de meter te leiden, kan de weerstand tegen de stroom worden gemeten en gebruikt om te bepalen hoe nat het hout is omdat water een geleider is en hout een isolator is. Meer water staat gelijk aan minder weerstand.
2. Pinloze meters gebruiken een elektromagnetische frequentie om een ​​stuk hout te “scannen” op de aanwezigheid van water. Door vervormingen in de golf te controleren, kan de meter vaststellen hoeveel water er in het gescande gebied aanwezig is.

Hoe het vocht in muren te voorkomen?

Voorkomen

Natte muren voorkomen is niet moeilijk als je weet hoe. Begin met het identificeren van de plaatsen waar zich waarschijnlijk vocht zal ophopen. Volg de onderstaande tips voor het schoon en droog houden van deze gebieden – en smeer het vochtprobleem in de knop.

1. Ventileer uw huis goed

Het belangrijkste dat u kunt doen, is uw huis ventileren om het voor een groot deel vochtvrij te houden. Wist je dat zelfs eenvoudige menselijke activiteiten zoals ademen, baden, koken, drogen in de droger, enz. Een vorming van vocht in muren kunnen veroorzaken?

huis goed

Het feit is dat al dat water ergens naartoe moet. Als het niet uit uw huis kan komen, wordt het samengevoegd.
We vragen je niet om je gewoontes volledig te veranderen en je levensstijl aan te passen, maar je kunt natuurlijk je huis ventileren om de vochtigheid te verwijderen. Vooral uw keuken en badkamers.
Zorg ervoor dat deze ventilatieopeningen direct naar buiten gaan, en niet naar uw zolder, waar het vocht grotere problemen zal veroorzaken. Houd er rekening mee dat een ventilatie alleen werkt wanneer deze is ingeschakeld. Er zijn verschillende ventilatieopeningen op de markt beschikbaar, sommige zelfs met timers of vochtsensoren om lang genoeg te werken om al het overtollige vocht uit de kamer te verwijderen.

2. Verbeter uw isolatie

Een praktische manier om overtollig vocht te voorkomen, is door dubbele beglazing te installeren met twee lagen glas. Dit zal de isolatie aanzienlijk verbeteren en het warmteverlies helpen verminderen. Als u nieuwe dubbele beglazing krijgt, sta dan op druppelroosters en houd ze open. Deze ventilatieopeningen boven aan de ramen bieden de vochtige lucht een kans om te ontsnappen. U kunt ze altijd afsluiten voor uw gemak.

3. Installeer uitlaatventilatoren

Installeer een afzuigventilator in de badkamer en vergeet niet deze in te schakelen wanneer u een stoomdouche neemt. Dit zorgt voor droge lucht en voorkomt dat overmatig vocht zich ophoopt op de muren. Als je badkamer een tegelvloer heeft, overweeg dan ook om altijd een oogje open te houden voor grout.
Tegenwoordig zijn er vele soorten commerciële kroonluchters beschikbaar tegen betaalbare prijzen. Deze ventilatoren trekken alle droge lucht in huis aan – waardoor de luchtvochtigheid effectief wordt verlaagd.

4. Ontvang een luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger zuigt al het vocht in de kamer op en voorkomt vocht en schimmelvorming. Als u een draagbare hebt, kunt u de machine van kamer naar kamer verplaatsen (ongeveer 24-36 uur in elke kamer) wanneer u de behoefte voelt.

behoefte voelt

Een kleine ontvochtiger past in kasten, caravans, schuren, vensterbanken en lofts.
Als u een luchtbevochtiger voor de wintermaanden gebruikt, zorg er dan voor dat er geen afgesloten ruimtes zijn waar de luchtvochtigheid hoog is.

5. Gebruik dampvertragers

Dampvertragers zijn een goede manier om de diffusie van vocht door muren, vloeren en plafonds te verminderen.

6. Houd controle over schimmelgroei

Vaker wel dan niet, verzamelt condensatie en dus schimmel zich in bepaalde delen van uw huis. Dit kunnen achter grote meubels, kamerhoeken, onder het raam, op het frame / dorpel of in kasten en kasten zijn.
Controleer op schimmel en verwijder het door het af te vegen met een vochtige doek of met een spuitbus. Afgezwakt bleekwater werkt ook geweldig. U kunt andere producten controleren bij uw plaatselijke ijzerhandel of supermarkt.
Het verwijderen van vocht en schimmel is belangrijk, omdat vochtige muren uw bezittingen en gezondheid kunnen beïnvloeden.

Hoe water problemen in gebouwen veroorzaakt

water problemen

Noem waterschade en het eerste beeld dat de meeste mensen denken is vloeibaar water in de vorm
van regen, sanitair lekken of overstromingen. Veel waterlekken zijn gemakkelijk te detecteren. Als het regent, kan water langs dakramen druppelen of kan een kruipruimte zich met water vullen. Als een toilettoevoer breekt, loopt de vloer waarschijnlijk onder water.

Aan de andere kant zijn veel watergerelateerde problemen minder duidelijk en kunnen ze moeilijk te detecteren zijn. De lijm die bijvoorbeeld de vloer op een betonnen plaat bevestigt, kan niet goed uitharden als de plaat vochtig is, wat resulteert in losse vloeren en microbiële groei in de lijm. Of vochtige binnenlucht kan condenseren op de koele achterkant van vinylbehang dat een buitenmuur bedekt, waardoor ideale omstandigheden voor schimmelgroei ontstaan. Deze problemen zijn minder duidelijk dan een lek, omdat er geen water over de vloer loopt en de echte schade uit het zicht onder de vloer of achter behang wordt veroorzaakt.

Aan de andere
Vochtproblemen kunnen worden voorkomen. Ze gebeuren pas als water uit een bron in een deel van een gebouw komt dat droog moet zijn. De daadwerkelijke schade begint nadat voldoende vocht is opgestapeld om de limiet van het veilige vochtgehalte van vochtgevoelige materialen te overschrijden.
Om een ​​vochtprobleem te diagnosticeren of te voorkomen, moet u rekening houden met vier belangrijke elementen van vochtgedrag in gebouwen:

1. Typische symptomen van vochtproblemen. Ze omvatten corrosie van metalen, de groei van oppervlaktevormen of houtrottende schimmels, insectenplagen, afbrokkelende buitenste baksteen of beton, afbladderende verf, falende vloerlijmen, gebeitste afwerkingen en gezondheidssymptomen.

2. Bronnen van vocht. Onder hen zijn regenwater, oppervlaktewater, grondwater, sanitair water, vochtbronnen binnen en buiten en rioolwater.

3. Transportmechanismen. Ze omvatten vloeibaar water dat door gaten lekt, door poreuze materialen stroomt, of langs de boven- of onderkant van bouwelementen loopt en waterdamp die wordt gedragen door warme, vochtige lucht die door onderdelen lekt en door diffusie door dampdoorlatende materialen.

4. Veel voorkomende storingen van vochtregulerende elementen en systemen. Vochtregelaars zijn onder meer afwatering op de site, gootsystemen, afwateringsvlakken boven en onder de rang, effectief flitsen, condensaatafvoer en vochtregelaars. Fouten kunnen optreden tijdens elke fase van de levensduur van een gebouw en kunnen een slechte locatieselectie of ontwerp, slechte materiaal- of apparatuurkeuze, onjuiste installatie of opeenvolging van bouwmaterialen en apparatuur, onvoldoende coördinatie tussen transacties tijdens de bouw en onvoldoende of ondeugdelijk onderhoud van materialen of apparatuur omvatten.

buiten en rioolwater

Vochtbeheersingsprincipes voor ontwerp

Volg deze drie principes om vocht te beheersen voor een lange levensduur en een goede binnenluchtkwaliteit:

1. Controleer vloeibaar water.

2. Voorkom overmatige luchtvochtigheid binnenshuis en waterdampvorming door luchtstroom en diffusie om condensatie en vochtabsorptie in koele materialen en oppervlakken te beperken.

3. Selecteer vochtbestendige materialen voor onvermijdelijk natte locaties.
Gewapend met een elementair begrip van deze principes, zullen lezers bereid zijn om vocht onder controle te houden en de overgrote meerderheid van vochtproblemen te voorkomen die veel voorkomen in gebouwen.

4 manieren waarop vocht een geventileerde kruipruimte binnengaat

binnengaat

1. Sanitair lekken

Het eerste waar je aan zou denken als we het hebben over water dat in een ruimte komt, is dat een deel van je huis een soort lek is. Veel leidingen, zowel toevoerleidingen als afvoerleidingen, lopen door kruipruimtes en lekken af ​​en toe. Omdat kruipruimtes niet vaak worden bezocht, kunnen die lekken lang duren voordat ze worden ontdekt. Dit is vooral het geval wanneer een pijp op vuil of grind lekt in plaats van op plastic. Op een keer ontdekten we een leidinglek in een kruipruimte nadat we het hadden ingekapseld. Hoeveel jaar was het daar voordat we langs kwamen? Wie weet!

2. Bodem

Bodem

Een andere grote bron van vocht in kruipruimte is onbedekte grond. De onderstaande foto toont onze Georgia rode kleigrond in een kruipruimte. Het lichtere gedeelte was onbedekt en zag er droog uit. Je denkt misschien dat het niet veel vocht in de kruipruimtelucht doet, omdat het er zo droog uitziet. Maar je zou het verkeerd hebben.
Het goede nieuws is dat de meeste nieuwe huizen dampschermen op de grond neerzetten, waardoor veel vocht uit de grond wordt geëlimineerd.

3. Funderingsmuren

Vocht kan ook uit de grond buiten het huis komen door te migreren door de funderingsmuren. Geventileerde kruipruimtes krijgen zelden enige vorm van vochtbestendige of omtreksafvoeren aan de buitenkant. Hierdoor kan natte grond buiten de kruipruimte erdoorheen komen, zoals u hieronder ziet.
De kruipruimte op de onderstaande foto had veel van dit vocht. De achtertuin liep schuin af in de richting van het huis en oefende veel hydrostatische druk uit op de kale betonnen blokwand. Je kunt zien hoe goed dat werkte.

4. Ventilatieopeningen in kruipruimtewanden

 
Ten slotte hebben we de ventilatieopeningen in de kruipruimtewanden als een bron van vocht. Ja het is waar. Het idee achter die ventilatieopeningen was om de kruipruimte uit te drogen, maar ze doen eigenlijk het tegenovergestelde, althans in de zomer.

Wanneer buitenlucht door die openingen van de kruipruimte komt, verhoogt dit feitelijk de relatieve vochtigheid in de kruipruimte. Het is waar!

Hoe een droge kruipruimte te hebben

Als je een kruipruimte hebt en wilt dat deze lekker droog is, is inkapseling de juiste keuze. (Ik ben geen aannemer meer en Energy Vanguard doet dit niet, maar veel aannemers voor thuisprestaties wel.) Je bedekt de grond, de funderingsmuren en de ventilatieopeningen om te voorkomen dat die drie bronnen je kruipen nat maken ruimte. Dan moet u misschien ook iets doen aan de kruipruimtelucht.
Nadat je het hebt ingekapseld, heb je een kruipruimte die mooi, droog is en, als het goed wordt gedaan, zou je binnenluchtkwaliteit moeten verbeteren.